Preken

Onder het kopje Jeremia Vandaag komen alle 52 hoofdstukken uit het boek Jeremia voorbij. Kerk en samenleving worden gehouden tegen het licht van Gods Woord.

Jeremia Vandaag

Hieronder kunt u de hoofdstukken van de Jeremia preken lezen:
 


 


Klaagliederen

Hieronder kunt u de hoofdstukken van Klaagliederen lezen:


Ezechiël

De komende tijd kunt u kennis nemen van de Ezechiël preken. Het is de bedoeling om elke week – woensdag 12 uur – een nieuw gedeelte te laten zien. Op die manier kunt u uiteindelijk het hele boek lezen. Elke week een half hoofdstuk.

Ezechiël is van priesterlijke huize. Hij is bijzonder visueel ingesteld. Ezechiël is getuige van visioenen waarin de HEERE hem van alles laat zien. In de eerste plaats de HEERE Zelf op – wat wij noemen – de wolkenwagen. Maar ook neemt de HEERE de profeet mee in een visioen naar Jeruzalem. Uiteindelijk is de profeet getuige van het vertrek van de HEERE uit de tempel in Jeruzalem. In Ezechiël 33 wordt aan de profeet de verwoesting van Jeruzalem bekend gemaakt, inclusief de tempel. Maar hij ontvangt aan het eind van zijn werk ook een visioen van de nieuwe tempel waar God onder Zijn volk komt wonen. Met allerlei afbeeldingen en kaartjes helpen we mee aan dat visuele aspect. Hopelijk ontvangt u zegen van de HEERE als u de uitleg leest.

Ds. G. de Lange


Een hoofdstuk thuis ontvangen?

De getoonde hoofdstukken kunt u gratis lezen en downloaden. U kunt echter niet alle hoofdstukken of preken tegelijkertijd lezen. Mocht u een ander hoofdstuk uit de serie of preek – dan die week aan de orde is – thuis willen ontvangen dan kunt u die aanvragen. U moet dan een mailtje sturen naar g.lange28@upcmail.nl waarin u aangeeft om welk Bijbelgedeelte (bij preken) of welk hoofdstuk (bij boek en manuscripten) het gaat.